Jíme zdravě

Je pro nás důležité se navzájem inspirovat zdravými svačinkami. Ke kávě na Vás čeká vždy něco dobrého na ochutnání. Recepty najdete u každého obrázku. Rády ochutnáme i Vaše zdravé výtvory.

Mrkvové muffiny

Recept z internetu

Přísady:
275g hladké mouky
1 lžičku soli
3 lžičky skořice
1 lžičku prášku do pečiva
2 lžičky jedlé sody
4 vejce
200g cukr krystal
350g oleje
375g nastrouhané mrkve
125g nasekaných vlašských nebo pekanových ořechů
200g rozinek

Příprava:

1. Předehřát troubu na 160C, vymazat muffinový plech.
2. Ve větší míse smíchat mouku, sůl, skořici, prášek do pečiva a jedlou sodu
3. V další větší míse utřít vejce a cukr a přidat olej
4. Pomalu smíchat suché a mokré přísady z obou mís a přidat mrkev, ořechy a rozinky
5. Nalýt směs do plechu a péct 35-45 min, zkontrolujte po 35 min a pokud je párátko čisté, muffiny jsou hotové, pokud se na něj těsto lepí, péct dalších 10 min.
6. Nanést polevu a vychutnat!!

Poleva:
6 lžic sýru Philladelphia nebo žervé
75g másla
200g cukru moučka

1 lžíce šlehačky
1 lžíce vanilkového extraktu nebo vanilkový cukr

Jablečný koláč

podle Kitchenette

Přísady:

2 velká vejce

150g třtinového cukru

110g hladké mouky (může být pohanková)

3/4 lžičky prášku do pečiva

špetka soli

3 lžíce rumu

1 lžička vanilkového cukru

115g másla

600g jablek

Příprava:

Troubu si nechte předehřívat na 180C. Máslo rozpusťte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Dno dortové formy vyložte máslem. Oloupaná jablka rozkrájejte na kousky velké přibližně jako palec. Do středně velké mísy si prosijte mouku spolu s práškem do pečiva a solí. Ve velké míse vyšlehejte vejce do pěny. Přidejte k nim cukr, vanilkový cukr a dál pomalu šlehejte, dokud nevznikne hladký, světlý a nadýchaný krém.

Do tohoto krému postupně střídavě vmíchávejte moučnou směs, rozpuštěné máslo a rum. Pak přisypte jablka, zamíchejte a přesuňte těsto do formy. Jablka trochu zarovnejte pomocí lžíce nebo stěrky a dejte péct přibližně na 40 minut. Po krátkém zchladnutí můžete servírovat například s créme fraiche nebo její českou obdobou, zakysanou smetanou.



© 2016 KOMETA, Vodnická 44, Praha 4, 149 00
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky